Green Cross Nederland, de begindagen

Sinds 1994 bestaat de Nederlandse afdeling van Green Cross International. Samen met de Green Cross afdelingen Japan, Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten is Green Cross Nederland in het voorjaar van 1994 formeel toegetreden tot Green Cross International. Dit vond plaats in het bijzijn van o.a. toenmalig minister-president Ruud Lubbers. Bestuurders van het eerste uur van Stichting Green Cross Nederland waren o.a. rabbijn Awraham Soetendorp en de voormalig ministers Erica Terpstra en Pieter Winsemius. 

 

In de begindagen werd Green Cross Nederland bevlogen geleid door Bart Jan Krouwel. In 2002 werd hij uitgeroepen tot Milieuprofessional van het Jaar. Bart Jan Krouwel is tevens medeoprichter van de Triodos Bank en werd in 1980 de eerste directeur van deze ideële bank. Later was hij onder meer betrokken bij het oprichten van de Onderlinge Ziektekostenverzekering Medios en het inmiddels gesloten Antroposofisch Medisch Centrum Berg en Bosch. In 1996 werd hij directeur Duurzaamheid & Maatschappelijke Innovatie bij Rabobank Nederland.

De huidige situatie

Na een periode van relatieve rust, zijn wij sinds 2018 met een divers en gemotiveerd team aan het werk om Green Cross Nederland weer op de kaart te zetten. Kijk hier voor wie wij zijn.